Бер 02, 2018

Проект «ЕКОШКОЛА»: учні отримають гранти для реалізації екологічних проектів у своїх навчальних закладах

Пілотний проект стартує 2018 року в м. Шостка та триватиме вісім місяців. У проекті візьмуть участь 11 шкіл міста. Шкільні ЕКОкоманди відвідають унікальні тренінги, на яких дізнаються про засади екологічного мислення і способу життя, як зберегти планету та природні ресурси, як підготувати екопроект для своєї школи й у такий спосіб зробити свій посильний внесок у збереження балансу на Землі.

«Без раціонального використання природних ресурсів, екологічної культури та свідомості важко підвищити якість життя населення, а для нас питання якості є пріоритетом. Ми вирішили реалізувати пілотний проект «ЕКОШКОЛА» у м. Шостка, де розташоване виробництво АФІ ПАТ «Фармак», щоби підвищити рівень екологічної свідомості школярів і залучити їх до процесу заощадження екологічних ресурсів. Показати, як невеликі правила можуть вплинути на екосистему школи, міста, країни. Школярі стануть амбасадорами нової екологічної культури України й перенесуть її у своє життя й життя своєї родини. Ми віримо, що подібні проекти, реалізовані бізнесом за допомогою влади і громадських організацій, виведуть нашу країну на новий рівень розвитку. Ми будуємо Європу у своїй країні, для своїх людей, і вона починається з нас із вами. З наших дітей»,зазначила Олена Зубарєва, керівник департаменту корпоративних комунікацій ПАТ «Фармак».

Спікери проекту — провідні молодіжні лідери країни: Юлія Мархель, лауреат Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді в розбудові України, амбасадор міжнародної організації «Let’s Do It! World», координатор щорічної акції «Зробимо Україну чистою разом!»; Людмила Осипчук, президент всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it, Ukraine», координатор всеукраїнського екологічно-просвітницького фестивалю «ЧИСТОFEST»; Артур Маліновський, координатор акції «World Cleanup Day» в Україні, випускник «Української академії лідерства».

«Щороку ми разом з українцями формуємо національну культуру чистоти, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля. Мільйони людей у всьому світі єднаються, мотивують своїм прикладом населення Землі до збереження природних ресурсів. Let’s Do It! — це соціально-екологічний рух, який об’єднує та охоплює всі сфери ековідповідального життя планети. Особливістю проекту «ЕКОШКОЛА» стало те, що теоретична складова займає лише 10%, а решту 90% займають практична, просвітницько-інформаційна діяльність самих учасників, яка об’єднає в процесі максимум родин м. Шостка. Разом ми змінимо екологічне майбутнє нашої країни», — розповіла Юлія Мархель, амбасадор міжнародного руху «Let’s Do It! World».

Проект «ЕКОШКОЛА» передбачає 3 етапи:

1 етап — освітній. Упродовж трьох місяців активісти із 12 шкіл (учні 8–11 класів) пройдуть спеціальне навчання. За цей час підлітки підвищать свої знання в галузі екології, дізнаються, як зберегти ресурси Землі, і відвідають виробництва, що працюють із дотриманням екологічних стандартів і норм, тобто не шкодять екології.

2 етап — практичний. Школярі презентуватимуть проекти для своїх навчальних закладів, спрямовані на збереження ресурсів. Найкращі з них отримають міні-грант для реалізації від Компанії «Фармак» та максимальну організаційну підтримку від усіх співорганізаторів.

3 етап — раціональний. Проекти-переможці будуть реалізовані до початку навчального року. За підсумками цього етапу організатори вивчать і оцінять результат і сприятимуть подальшому поширенню позитивного досвіду на базі інших навчальних закладів.

Назад до новин

Ще більше новин