Лип 15, 2016

Препарати «Фармак» з’являться у першому в Україні «Довіднику еквівалентності лікарських засобів Rx index®»

«Довідник еквівалентності лікарських засобів Rx index®», аналогів якому в Україні немає, увійде в обіг в кінці липня 2016 року.

Довідник еквівалентності створений на базі Клініко-діагностичного центру при Національній медичній академії. Це книга, у якій викладено доказовість дієвості лікарського засобу, але не по відношенню до торгівельної назви, а по відношенню до діючої речовини (молекули) та виробника ліків.

Довідник стане помічником для лікарів усіх спеціальностей, провізорів, фармацевтів, студентів медичних та фармацевтичних навчальних закладів у пошуку ліків і їх аналогів, виписуванні рецептів, уточненні інформації щодо особливостей дозування препаратів і т. п. Якщо, наприклад, відома лише діюча речовина чи торгова назва, за допомогою наведеної у Довіднику порівняльної таблиці можна буде швидко підібрати аналог у необхідній дозі та формі випуску з повного переліку наявних засобів. Ця опція стане у нагоді і працівникам аптек: у разі відсутності необхідного препарату працівник зможе швидко відшукати оптимальну заміну.

Керівники проекту звернулись до усіх фармкомпаній України з проханням надати доказовість дієвості своїх препаратів та дослідження по їх ЛЗ. Правда, поки що надав такі дані тільки «Фармак».

Павло Довгошея, керівник відділу медичного маркетингу ПАТ «Фармак»: «Це є свідченням того, що ми прозорі та відкриті для клієнтів та споживачів. Для нашої компанії надати таку інформацію – не проблема, адже у нас є велика доказова база досліджень по наших препаратах»

Робота, що полягала у збиранні та систематизації інформації, зайняла багато часу. Але потенціал проекту того вартий. За задумом керівників проекту, такий довідник буде у кожній аптеці та лікарні. Також ним будуть активно користуватись й пацієнти. Планується й електронна версія видання.

Назад до новин

Ще більше новин