Сер 30, 2017

Позиція «Фармак» щодо недостовірної інформації в соціальних мережах і деяких ЗМІ Шостки

ПАТ «Фармак» розцінює публічні заяви деяких осіб, які ведуть громадську діяльність в Шостці, стосовно екологічних загроз та забруднення м. Шостки, в яких фігурує наша компанія, як поширення недостовірної інформації, що є наклепом та провокацією.

Виробнича діяльність «Фармак» базується на принципах збереження екологічного балансу навколишнього середовища. Саме тому на нашому виробництві встановлені найсучасніші системи очищення води і повітря від провідних європейських виробників. Інвестиції в очисні споруди компанії «Фармак» склали понад 500 тисяч євро.

Всі виробничі процеси «Фармак», як в Києві, так і в Шостці, мають міжнародну сертифікацію відповідності європейським стандартам GMP.

Завод «Фармак» у Шостці – приклад сучасного екологічного бізнесу, побудованого на базі індустріального парку «Свема». На сьогоднішній день на заводі працюють понад 120 осіб. Співробітники «Фармак» своєчасно отримують зарплату, вищу за середню в регіоні, і відіграють важливу роль в соціальній та фінансовій стабільності міста.

У 2016 році «Фармак» отримав ліцензію на виробництво АФІ (активні фармацевтичні інгредієнти) в Шостці. З того часу штрафних санкцій від жодної служби компанія не отримувала. Всі виробничі процеси на підприємстві здійснюються в рамках законодавства і з дотриманням всіх норм і правил, зокрема й екологічних.

З 2017 року «Фармак» запрошує всіх бажаючих відвідати завод з виробництва АФІ в Шостці. Екскурсії проходять за попереднім записом. Бажаючі можуть відвідати підприємство й на власні очі побачити виробничі процеси компанії.

«Фармак» готовий до конструктивного діалогу і сподівається на те, що безпідставні звинувачення стануть причиною бажання жителів Шостки прийти на завод і побачити сучасний європейський бізнес, в який «Фармак» вклав понад 500 млн грн.

Довідка

«Фармак» – одна з найбільших фармацевтичних компаній України. З 2010 року є лідером* фармацевтичного ринку України. Сьогодні в компанії працюють 2306 осіб. На підприємстві 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. В компанії впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: впроваджені та сертифіковані системи відповідно до стандартів ISO та GMP.

В портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно на ринок виводиться до 20 нових препаратів. Продукція експортується в 20 країн світу. Частка ринку України, яку займає «Фармак» серед усіх виробників лікарських засобів, становить 6,5%.

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому виразі, за даними Proxima Research у 2016 р.

 

Назад до новин

Ще більше новин