Чер 14, 2016

Компанія «Фармак» передала в бібліотеки Києва благодійну книгу «Щоб жити. Розуміючи Київ»

Лідер фармацевтичної галузі України – компанія «Фармак» передала до столичних бібліотек понад 150 примірників благодійної книги спогадів про столицю «Щоб жити. Розуміючи Київ». Її авторами стали літні жителі столиці, котрі поділилися спогадами про Київ 30-90-х років минулого століття.

Ініціатором створення книги стала фармацевтична компанія «Фармак». У такий спосіб підприємство прагне підтримати та залучити до суспільного життя літніх одиноких людей, позбавлених уваги та турботи. Більше того, видання книги стало для довгожителів можливістю передати свій досвід молодому поколінню та відчути себе потрібними.

Філя Іванівна Жебровська, генеральний директор компанії «Фармак»: «Ми переконані, що залучення людей похилого віку до соціального життя вкрай важливе для їхнього здоров’я. Адже відомо, що соціально активні літні люди, які виховують онуків, займаються улюбленою справою, виглядають молодшими і почуваються здоровішими. А самотні, відрізані від життя старенькі зазвичай згасають швидше через відчуття покинутості та непотрібності. Більше того, збереження культурної спадщини і переймання цінного життєвого досвіду літніх людей корисно для розвитку суспільства в цілому.

Передаючи книгу «Щоб жити. Розуміючи Київ» до столичних бібліотек, ми прагнемо, щоб спогади київських довгожителів про місто їхньої молодості мали змогу прочитати якомога більше людей. Тому що це яскраві, живі, виразні, емоційні історії, яких не знайти в жодному архіві».

Видання книги «Щоб жити. Розуміючи Київ» – частина довготривалого соціального проекту «Прийомні онуки», започаткованого компанією «Фармак» на честь свого 90-річчя спільно з Товариством Червоного Хреста Подільського району м. Київ. Він спрямований на покращення умов життя літніх людей і їхнє повернення до соціуму. Цей проект здобув підтримку Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Книгу «Щоб жити. Розуміючи Київ» можна придбати у книгарнях. Це видання благодійне. Всі кошти від його продажу спрямовуються до Товариства Червоного Хреста Подільського району м. Києва – на підтримку самотніх літніх людей.

Назад до новин

Ще більше новин