Вер 04, 2017

Дні «відкритих дверей» на заводі ПАТ «Фармак» в Шостці

30 – 31 серпня депутати шосткінської міської ради на чолі з міським головою Ногою П.М. та жителі міста Шостка побували на заводі «Фармак» з виробництва субстанцій (активних фармацевтичних інгредієнтів – АФІ).

В рамках презентації компанії було проведено два круглі столи. Так в  середу, 30 серпня, представники громадських організацій,  освітніх закладів та громади Шостки отримали відповіді на запитання, які їх найбільше цікавили. Обговорювалась взаємодія «Фармак» та навчальних закладів міста, працевлаштування випускників на підприємстві. На заводі «Фармак» у Шостці працює на даний момент 120 осіб, із середньою заробітною платою вище середнього по місту. Широко обговорювалось питання екологічної безпечності виробництва та піднімалось питання запаху, який виділяється під час синтезу. Проте в компанії «Фармак» всі джерела викидів у повітря облаштовані газоочисними установками, де належним чином відфільтровується і очищається повітря від шкідливих речовин. Установки працюють цілодобово. На власні очі учасники екскурсії змогли побачити сучасний склад сировини та готової продукції, виробничий корпус та новітні очисні споруди.

31 серпня депутати шосткінської міської ради мали можливість не лише ознайомитись з виробничим процесом на заводі «Фармак» з виготовлення АФІ, а й долучились до відкритої розмови з Головою Наглядової ради компанії Філею Жебровською та виконавчим директором ПАТ «Фармак» Августіном Дубнічкою.

«Вагомою проблемою на даний момент залишається запах, який з’являється в результаті синтезу АФІ. Компанія послідовно працює над подальшою нейтралізацією запахів, які з’являється в результаті синтезу АФІ, в той же час всі можливі викиди знаходяться виключно у встановлених лімітах і не несуть жодної загрози мешканцям району та міста. Ми будемо вирішувати проблему запаху до тих пір, доки її не вирішимо остаточно», – відмітив виконавчий директор ПАТ «Фармак» Августін Дубнічка.

Завод «Фармак» у Шостці – приклад сучасного екологічного бізнесу, який у 2016 році отримав ліцензію на виробництво АФІ та сертифікат відповідності європейським стандартам GMP. З того часу штрафних санкцій від жодної служби компанія не отримувала.

 

Довідка:

«Фармак» – одна з найбільших фармацевтичних компаній України. З 2010 року є лідером* фармацевтичного ринку України.

В портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно на ринок виводиться до 20 нових препаратів. Продукція експортується в 20 країн світу. Частка ринку України, яку займає «Фармак» серед усіх виробників лікарських засобів, становить 6,5%.

Назад до новин

Ще більше новин